Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbragrøt

Rabarbragrøt

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ferdig renset rabarbra
  • 5 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbragrøt med melk er en god hverdagsdessert som man gjerne kan unne seg i rabarbrasesongen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ferdig renset rabarbra
  • 5 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med melk eller fløte.

 

Et godt råd for å unngå snerk på grøten er å drysse et lite lag sukker over grøten før den settes til avkjøling.

 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

  • Werner Bakkehaug

    Godt, men ikke akkurat grøt. Heller suppe.

    • Cecilie Maske

      Hei, Werner! Neste gang kan du øke mengden potetmel litt. Da blir det grøt. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Vigdis Anne May Rolstad

    Hei Cecilie :) Vil gjerne gi et tips! Noe jeg aldri kan være foruten når jeg lager rabarbra- grøt, suppe eller pai, er kanel. Kanel forsterker den gode rabarbrasmaken, og legger til en varme som kler rabarbraen :) God sommer!

    • Cecilie Maske

      Hei, Vigdis! Takk for godt tips! Dette er jo en veldig enkel og tradisjonell rabarbragrøt som kan "lekes med" på mange måter. Jeg synes det smaker nydelig med litt vanilje og sitronsaft- og skall i. Eller å bruke hvitvin istedenfor vann. Nydelig med jordbær i biter! Ja, til og med litt lakrispulver er med på å heve den gode rabarbrasmaken :-) Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 05.04.2025 14:20:04 handleliste stengt