Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasirup

Rabarbrasirup med jordbær

Ingredienser

1  porsjoner
  • 10 dl rabarbra i biter
  • 200 g jordbær
  • 1,5 l vann
  • ca. 6 dl sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2198 kcal
Fett 1 g
Protein 6 g
Karbohydrater 530 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en oppskrift som du kan ta litt på en slump. Hvor mye rabarbra og hvor mye jordbær er opp til deg. Bruker du bare jordbær, så blir det jordbærsirup. Beregn 2 deler sukker på 3 deler væske etter koking.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 10 dl rabarbra i biter
  • 200 g jordbær
  • 1,5 l vann
  • ca. 6 dl sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2198 kcal
Fett 1 g
Protein 6 g
Karbohydrater 530 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sirupen holder seg godt lenge. Den smaker kjempegodt til is og pannekaker, du kan smøre den på brødskiva eller bruke den som søtt tilbehør til gode oster.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 26.11.2024 15:29:53