Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr surstek

Reinsdyr surstek

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l kefir
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl melk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hvetemel

Sennepskremet rosenkål:

  • 500 g rosenkål
  • 4 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss dijonsennep

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I denne oppskriften skal reinsdyrsteken ligge i surmelk i minst en uke før den stekes. Om du først tar deg tid til å tilberede steken på denne måten, får du et vidunderlig mørt og smakfullt resultat som lett vil gjøre gjestene dine blanke i blikket. Oppskriften er tradisjonell og rotnorsk, og kan brukes på andre kjøttslag, storfe eller lam.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l kefir
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl melk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hvetemel

Sennepskremet rosenkål:

  • 500 g rosenkål
  • 4 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss dijonsennep

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyr surstek
Reinsdyr surstek
Reinsdyr surstek

Server reinsdyrstek i skiver med sennepskremet rosenkål, og gjerne i lag med kokte eller stekte poteter og rørte tyttebær. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 11.12.2024 11:45:34