Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrkaker i kremet viltsaus 1

Reinsdyrkaker i kremet viltsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av reinsdyr
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts frisk ingefær , revet
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør

Kremet viltsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 4 dl viltkraft
  • 5 dl matfløte
  • 5 stk. einebær
  • 100 g brunost
  • 2 ss solbærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 805 kcal
Fett 57 g
Protein 49 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du reinsdyrskav i fryseren kan du lage noen fantastiske kjøttkaker med en god viltsmak. Server kakene med en  kremet viltsaus, rotgrønnsaker, poteter og tyttebærsyltetøy. Herlig søndagsmiddag!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av reinsdyr
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts frisk ingefær , revet
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør

Kremet viltsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 4 dl viltkraft
  • 5 dl matfløte
  • 5 stk. einebær
  • 100 g brunost
  • 2 ss solbærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 805 kcal
Fett 57 g
Protein 49 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyrkaker i kremet viltsaus 2
Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.
Reinsdyrkaker i kremet viltsaus 3a
Reinsdyrkaker i kremet viltsaus 3b
Reinsdyrkaker i kremet viltsaus 3c
Reinsdyrkaker i kremet viltsaus 3d
Reinsdyrkaker i kremet viltsaus 3e

Server med kokte rotgrønnsaker i staver, poteter, rørte tyttebær og litt finhakket persille.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 09:31:20