Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek i gryte - alternativ 1

Reinsdyrstek i gryte

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts einebær
  • 4 stk. laurbærblad
  • 2 ss smør til steking
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 100 g sellerirot
  • 2 ss hakket persille til pynt

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl viltkraft , eventuelt buljong
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 5 stk. einebær
  • 4 skiver ekte geitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 586 kcal
Fett 30 g
Protein 69 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek finner du i frysedisken. La steken tine langsomt i kjøleskapet før tilberedning. Det tar ca. 10 timer per kilo kjøtt. I denne oppskriften har vi stekt reinsdyrsteken i en gryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts einebær
  • 4 stk. laurbærblad
  • 2 ss smør til steking
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 100 g sellerirot
  • 2 ss hakket persille til pynt

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl viltkraft , eventuelt buljong
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 5 stk. einebær
  • 4 skiver ekte geitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 586 kcal
Fett 30 g
Protein 69 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server reinsdyrstek i skiver sammen med rotgrønnsaker og deilig saus. Dryss gjerne litt hakket bladpersille over til pynt. Kokte eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 24.11.2024 06:35:41