Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek med hasselbackpotet

Reinsdyrstek med hasselbackpoteter

Ingredienser

porsjoner

Hasselbackpoteter:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 dl revet hvitost

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller sjy
  • 2 stk. knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Grønnsaker:

  • 500 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er fantastisk festmat som passer til både små og store markeringer. Servér gjerne med deilige hasselbackpoteter, en fyldig fløtesaus og friske grønnsaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Hasselbackpoteter:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 dl revet hvitost

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller sjy
  • 2 stk. knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Grønnsaker:

  • 500 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
For ekstra smak på hasselbackpotetene kan du toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.

Server reinsdyrsteken med grønnsaker, viltsaus og hasselbackpoteter.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 29.04.2025 08:46:30 handleliste stengt