Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek med hasselbackpotet

Reinsdyrstek med hasselbackpoteter

Ingredienser

porsjoner

Hasselbackpoteter:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 dl revet hvitost

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller sjy
  • 2 stk. knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Grønnsaker:

  • 500 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 654 kcal
Fett 27 g
Protein 79 g
Karbohydrater 20 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er fantastisk festmat som passer til både små og store markeringer. Servér gjerne med deilige hasselbackpoteter, en fyldig fløtesaus og friske grønnsaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Hasselbackpoteter:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 dl revet hvitost

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller sjy
  • 2 stk. knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Grønnsaker:

  • 500 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 654 kcal
Fett 27 g
Protein 79 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
For ekstra smak på hasselbackpotetene kan du toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.

Server reinsdyrsteken med grønnsaker, viltsaus og hasselbackpoteter.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 10:18:04