Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribbe i saltlake

Ribbe i saltlake

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1243 kcal
Fett 117 g
Protein 46 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å legge ribba i saltlake et døgns tid før du skal steke den har flere fordeler. Saltet kommer til over alt, du kan tilsette urter eller krydder i laken for å sette ekstra smak på ribba, og svoren blir myk. Steking av ribba gjør du på samme måte som når den er tørrsaltet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 100 g salt per liter vann
  • 2 ts sukker per liter vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1243 kcal
Fett 117 g
Protein 46 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Saltlaken kan tilsettes urter eller krydder for å sette mer smak på ribben. Gode smakstilsetninger til ribbe er for eksempel:

Svart pepper, laurbærblad, sennepsfrø, hel nellik, fennikel, stjerneanis, einerbær, koriander, allehånde, spisskummen, ingefær, hvitløk og chili. Friske eller tørkede urter som er gode å bruke er salvie, rosmarin, timian, meriam, estragon og persille. 

Legg krydder eller urter i laken mens den er varm, slik at aromaene blir frigjort.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 26.12.2024 22:24:37