Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribbenstek

Ribbenstek

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg ribbenstek med svor
  • 15 stk. mandelpotet
  • 4 stk. eple
  • 8 stk. sjalottløk
  • 6 stk. persillerot eller 1 sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 830 kcal
Fett 50 g
Protein 54 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg ribbenstek med svor
  • 15 stk. mandelpotet
  • 4 stk. eple
  • 8 stk. sjalottløk
  • 6 stk. persillerot eller 1 sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 830 kcal
Fett 50 g
Protein 54 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

En sjysaus smaker godt til denne steken.

Ribbenstek

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 16:17:56