Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Riskrem med rød saus

Riskrem

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 500 g risgrøt

Rød saus:

  • 4 dl husholdningssaft
  • ca. 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Riskrem med rød saus er nydelig, og et av høydepunktene på julaften for mange. Hvem finner mandelen og hva er premien i år? 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 500 g risgrøt

Rød saus:

  • 4 dl husholdningssaft
  • ca. 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hell den røde sausen over riskremen ved servering.

Kirsebær-, bringebær, rips- og solbærsaft egner seg alle veldig godt til rød saus. Når du lager rød saus, skal saften tynnes ut mindre enn om du skal drikke den.

Mange liker også å lage en frisk og deilig bringebærsaus av frosne bær.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ruth Anne Harbækvold

    Har et spørsmål ang. riskrem!! Blir litt forundra, for i oppskriftene står det at det skal være vaniljesukker i den!! Har bestandig (ca. 60 år) brukt mandeldråper. for man kan jo ha i hakka mandler! Litt dårlig "combo" med vanilje og mandel, eller..

  • Nora

    Denne oppskriften var et supert utgangspunkt! Første gangen jeg som tilflyttet lager riskrem selv i stedet for å få den servert, så måtte ha litt hjelp for å vurdere mengdene. Brukte litt mer risgrøt i forhold til krem og hadde litt bittermandelaroma i (Amaretto er vel et alternativ som man får kjøpt i Norge). Laget fersk saus med frosne bær til.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 25.03.2025 12:27:53 handleliste stengt