Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rognebærgelé

Rognebærgelé

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 6 dl ferdig gelé.

  • 1,5 kg rognebær , "frostbitt i fryseren"
  • 500 g fast eple , i grove biter
  • 1 stk. hel kanel , (kan sløyfes)
  • 1 ts muskatblomme , (kan sløyfes)
  • ca. 300 g sukker per 1/2 saft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1953 kcal
Fett 1 g
Protein 11 g
Karbohydrater 422 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (21)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De sure, beske rognebærene forandrer karakter etter en natt med frost – enten på treet eller i fryseren – og blir aromatiske og nydelige. De egner seg ikke så godt til syltetøy, men rognebærgelé er nydelig følge til patéer og kjøttretter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 6 dl ferdig gelé.

  • 1,5 kg rognebær , "frostbitt i fryseren"
  • 500 g fast eple , i grove biter
  • 1 stk. hel kanel , (kan sløyfes)
  • 1 ts muskatblomme , (kan sløyfes)
  • ca. 300 g sukker per 1/2 saft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1953 kcal
Fett 1 g
Protein 11 g
Karbohydrater 422 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Smakstilsetninger i rognebærgelé kan være litt tørr eller halvtørr sherry, konjakk eller akevitt. Du kan bytte ut halvparten av sukkeret med brunt rørsukker for en kraftigere smak.
Slik gjør du geléprøve: Hell litt av den varme geléen på en kald asjett og la den stå et par minutter. Trekk en skje gjennom geleen. Om den stivner er geléen ferdig, hvis ikke må den få koke videre. Du kan også prøve med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Blir ikke geléen stiv kan du tilsette pektin. Følg da oppskriftene på pakken.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 01:40:21