Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt svinekam

Røkt svinekam

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg røkt svinekam med ben
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 2 kvister frisk timian
  • 3 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 723 kcal
Fett 59 g
Protein 42 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam med bein er god, gammel tradisjonsmat og er med sin milde røyk- og saltsmak elsket av mange. Får du tak i en hel kam er det mat nok til hele slekta, mens en mindre bit på 2 kilo er super middag til en familie på 4-5 personer. Her får du vite hvordan du tilbereder røkt svinekam i stekeovnen.

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg røkt svinekam med ben
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 2 kvister frisk timian
  • 3 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 723 kcal
Fett 59 g
Protein 42 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vi anbefaler en steketemperatur på 125 grader, som gir god kontroll på kjernetemperaturen på kjøttet og sikrer at det blir saftig og godt. Ønsker du å langtidssteke kjøttet på lavere temperatur, kan du gjøre dette på 65 - 70 grader i 8 - 10 timer. Har du dårlig tid, kan du også heve temperaturen i stekeovnen til 175 - 180 grader og redusere steketiden med ca. 30 - 50 minutter. Følg godt med, så kjøttet ikke blir overstekt. 

Røkt svinekam

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 11:25:22