Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rømmegrøt

Rømmegrøt

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.

Rømmegrøt og spekemat er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

  • D Werg

    Hei! Det var uklart kor lang tid det skulle ta for alt smøret å pipla fram. Eg hadde dobla oppskrifta og venta ein god del, særleg sidan det sto noko om å bruka dette smøret oppå grauten. Det kom aldri opp meir enn ei matskei, og då hadde grauten svidd seg i botnen. Det ville ha hjelpt om det i oppskrifta hadde stått noko om kor lenge grauten skulle koka medan smøret pipla fram. Venleg helsing, Andrew Wergeland

  • Tina Kristin Hauge

    Hei. Jeg lurte på om denne må spises samme dag eller om den er like god når den blir varmet opp igjen?

    • Cecilie Maske

      Hei, Tina! Det går helt utmerket å varme opp grøten neste dag eller noen dager seinere. Grøten holder seg fint i kjøleskapet en ukes tid. Eventuelle klumper kan du vispe ut når grøten er varm. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB15 08.03.2025 20:58:19 handleliste stengt