Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saltlake

Saltlake

Ingredienser

  • 500 g salt
  • 5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 6 stk. laurbærblad

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne saltlaken brukes til å tilføre salt i hjemmelaget pålegg som lammerull, og kjøtt til tradisjonelle retter som salt svineknoke og lettsaltet lammekjøtt.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g salt
  • 5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 6 stk. laurbærblad

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Denne laken egner seg til kjøttpålegg som trenger å ligge i saltlake før koking for å få en saltere smak.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 06:19:14