Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjømannsbiff

Sjømannsbiff

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe eller rundstek
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. løk , i skiver
  • 11 stk. potet , i skiver
  • ca. 3 dl mørkt øl
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (gjerne vann og terning)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 444 kcal
Fett 16 g
Protein 37 g
Karbohydrater 30 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Også i en trang bysse langt til havs skulle maten smake godt. Da var det greit med retter som mer eller mindre gjorde seg selv i ovnen, slik at benkeplassen kunne benyttes til noe annet. Sjømannsbiff stammer fra Sverige, men det har ganske sikkert også vært servert liknende retter om bord i norske skip. Mørkt øl gir retten en karakteristisk smak. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe eller rundstek
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. løk , i skiver
  • 11 stk. potet , i skiver
  • ca. 3 dl mørkt øl
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (gjerne vann og terning)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 444 kcal
Fett 16 g
Protein 37 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dryss gjerne over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.

Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 °C. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:26:49