Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skrei med lever og rogn

Skrei, lever og rogn

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg skrei i skiver
  • 2 l vann
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 dl salt
  • 2 ts hel pepper
  • 1 stk. sitron i båter

Tilbehør:

  • 12 stk. potet

Rogn:

  • 1 stk. torskerogn
  • 1 l vann
  • 2 ss salt

Lever:

  • 200 g torskelever
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 5 stk. hel pepper
  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 1 stk. laurbærblad
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1067 kcal
Fett 72 g
Protein 66 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skrei, lever og rogn kalles også skreimølje, og er den tradisjonelle måten å servere skreien på. Dette er rustikk mat som bare kan nytes i skreisesongen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg skrei i skiver
  • 2 l vann
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 dl salt
  • 2 ts hel pepper
  • 1 stk. sitron i båter

Tilbehør:

  • 12 stk. potet

Rogn:

  • 1 stk. torskerogn
  • 1 l vann
  • 2 ss salt

Lever:

  • 200 g torskelever
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 5 stk. hel pepper
  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 1 stk. laurbærblad
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1067 kcal
Fett 72 g
Protein 66 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Rognen krever vanligvis lengst tilberedningstid, litt avhengig av tykkelsen. Det er derfor lurt å begynne med å koke den.

Leveren er dekket av hinner og det enkleste er å trekke dem av med fingrene og samtidig dele den i biter med fingrene. På den måten fjerner man også hinnene inne i leveren.

Du kan også koke leveren ved å ha den i en kjele og helle over litt av kokevannet på fisken og la det hele trekke i 2-3 minutter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

Podcast-episode: Skrei – havets Rolls Royce

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 17:25:58