Brødsmulesti
Dette er en herlig måte å ta vare på naturens gaver på. Vi har brukt kantarell og små eksemplarer av granmatriske, men all spiselig sopp kan brukes. Nydelig tilbehør til reinsdyr og vilt.
1. Kok opp eddik, vann, salt, sukker, krydder og urter i en vid kjele. Skjær av det gule av sitronskallet og ha det i laken.
2. Del store sopp i mindre biter. Legg soppen i laken og kok opp. Senk varmen og la soppen småkoke i 10-15 minutter.
3. Løft soppen ut av laken og over på et rent kjøkkenhåndkle og la den tørke i ca. 20 minutter. Ikke rør soppen med hendene (den er steril etter kokingen).
4. Bruk en ren skje og løft soppen over i grundig rengjorte og tørre glass.
5. Legg litt frisk rosmarin på toppen i hvert glass. Fyll på olje til soppen er helt dekket. Forsikre deg om at det ikke er luftbobler i glasset. Skru på lokk.
6. Oppbevar glassene mørkt og kjølig. Soppen har minst et års holdbarhet.
Sopp i krydret olje passer som tilbehør til reinsdyr og vilt, og smaker nydelig i salat.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.