Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Speltrisotto med sopp

Sopprisotto med spelt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 3 ss olivenolje
  • 3 dl hel spelt , gjerne perlespelt
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 100 g revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 366 kcal
Fett 16 g
Protein 18 g
Karbohydrater 33 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å lage risotto er enkelt, men en kunst! Forsiktig speing og tålmodighet er nøkkelen til en vellykket risotto, enten den er laget av spelt, bygg eller ris. Denne sopprisottoen er vegetar.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 3 ss olivenolje
  • 3 dl hel spelt , gjerne perlespelt
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 100 g revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 366 kcal
Fett 16 g
Protein 18 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Speltotto, byggotto og «vanlig» risotto er supre retter om du vil å bruke opp små rester av kjøtt og grønnsaker. Kutt alt i mindre biter, og fres det litt i stekepannen før du vender det inn i den ferdige risottoen.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte parmesan med et plantebasert alternativ. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Risotto

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:21:05