Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sosekjøtt

Sosekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft (eventuelt 2 stk buljongterninger og 1 l vann)
  • 1 stk. laurbærblad (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 575 kcal
Fett 33 g
Protein 56 g
Karbohydrater 12 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sosekjøtt, som noen steder også blir kalt kjøtt i mørke, er en kraftig og smakfull gryte med bog eller høyrygg av storfe. Server den tradisjonsrike kjøttgryten med kokte eller saltbakte poteter, og selvfølgelig tyttebær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft (eventuelt 2 stk buljongterninger og 1 l vann)
  • 1 stk. laurbærblad (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 575 kcal
Fett 33 g
Protein 56 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

trinn du kan merke av
Vil du ha en mørkere saus, kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.

Server sosekjøtt med kokte grønnsaker, ertestuing eller kålstuing og kokte poteter, saltbakte poteter eller potetmos og rørte tyttebær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 14.11.2024 10:29:34