Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Søsterkake

Søsterkake

Ingredienser

8  porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 5 ss sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 50 g gjær
  • 1 dl lunken melk
  • 2 dl rosiner
  • 25 g grovhakkede mandler
  • 1 ts malt kardemomme
  • 375 g hvetemel

Pisket krem:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søsterkake er en kake med lange tradisjoner, og påstås å være den første gjærbaksten som kom til Skandinavia. Navnet stammer sannsynligvis fra den lille nederlandske byen Soest.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 5 ss sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 50 g gjær
  • 1 dl lunken melk
  • 2 dl rosiner
  • 25 g grovhakkede mandler
  • 1 ts malt kardemomme
  • 375 g hvetemel

Pisket krem:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marina Aniram

    Hei ! Jeg vil prøve å lage denne kaka med minst mulig gjær. Kan jeg det ? Halvere eller bruke 1/4 del. Hvor lenge evt. skal deigen heves ? Takk !

    • Cecilie Maske

      Hei, Marina! Du kan godt redusere gjæren til det halve, og kanskje også enda mindre. Da må deigen heve lenger, gjerne over natta. Men det er vanskelig å si en nøyaktig tid for heving, det er avhengig av hvilken temperatur deigen får stå. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 30.03.2025 18:17:39 handleliste stengt