Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekemat med eggerøre

Spekemat med eggerøre

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spekeskinke eller speket kalkunfilet
  • 200 g salami
  • 200 g fenalår i skiver

Eggerøre:

  • 12 stk. egg
  • 1,5 dl vann eller fløte
  • ca. 0,5 ts salt
  • 2 ss smør
  • 4 ss hakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 681 kcal
Fett 49 g
Protein 60 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tradisjonell spekemat med eggerøre blir en aldri lei. Dessuten passer det like godt til festlige lag som til sommermiddagen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spekeskinke eller speket kalkunfilet
  • 200 g salami
  • 200 g fenalår i skiver

Eggerøre:

  • 12 stk. egg
  • 1,5 dl vann eller fløte
  • ca. 0,5 ts salt
  • 2 ss smør
  • 4 ss hakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 681 kcal
Fett 49 g
Protein 60 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server spekematen i følge med eggerøre og gjerne flatbrød og rømme. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 09:39:50