Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nyrepai

Steak and kidney pie

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 250 g kalvenyrer eller lammenyrer
  • 2 stk. løk
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss hvetemel
  • 100 g aromasopp eller sjampinjong
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk timian eller 1 ts tørket
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørr sennep
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 1 stk. gulrot
  • 4 dl oksekraft eller hønsebuljong
  • 3 ss hakket frisk persille
  • 4 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 909 kcal
Fett 34 g
Protein 70 g
Karbohydrater 72 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

By på en skikkelig britisk klassiker! Når du besøker England, er et besøk på en av de flotte, gamle pubene obligatorisk. Der står garantert biff- og nyrepai på menyen, en av de mest kjente britiske nasjonalrettene. Her har du oppskriften.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 250 g kalvenyrer eller lammenyrer
  • 2 stk. løk
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss hvetemel
  • 100 g aromasopp eller sjampinjong
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk timian eller 1 ts tørket
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørr sennep
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 1 stk. gulrot
  • 4 dl oksekraft eller hønsebuljong
  • 3 ss hakket frisk persille
  • 4 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 909 kcal
Fett 34 g
Protein 70 g
Karbohydrater 72 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server paien rykende varm fra ovnen, gjerne med en hjemmelaget potetmos eller fries og dampede grønnsaker, eller bryt med det erkebritiske og server en frisk salat.

Nyrepai

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 13:26:03