Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stuede grønnsaker

Stuede grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte
  • 400 g sellerirot
  • 1 stk. fennikel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 127 kcal
Fett 5 g
Protein 5 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stuede grønnsaker er grønnsaker og saus i ett, og er nydelig tilbehør til alt fra varmrøkt makrell til stekte nakkekoteletter. Vi har bruk gulrot, sukkererter, sellerirot og fenikkel, men her er det rom for variasjoner - bruk de grønnsakene du liker best!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte
  • 400 g sellerirot
  • 1 stk. fennikel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 127 kcal
Fett 5 g
Protein 5 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

  1. Del gulrot, sellerirot og fenikkel i jevnstore biter. Del sukkererter i to på langs. 
  2. Smelt smør i en kjele og fres grønnsakene et par minutter.
  3. Dryss over hvetemel og rør godt. Spe med melk og kok opp mellom hver gang. Sausen skal ikke være for tykk. Smak til med muskat, salt og pepper.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 16:03:19