Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Surdeigsbrød med havre

Surdeigsbrød med havre

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 1 stort brød.

Surdeig:

Deig:

  • 700 g hvetemel
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 6 dl vann
  • 10 g salt

Pynt:

  • 2 ss vann
  • 2 ss store havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2912 kcal
Fett 23 g
Protein 117 g
Karbohydrater 502 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Et stort deilig surdeigsbrød med havre til lange, late sommerdager. Bytt gjerne ut mer av hvetemelet med havre for mer smak og et grovere alternativ.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 1 stort brød.

Surdeig:

Deig:

  • 700 g hvetemel
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 6 dl vann
  • 10 g salt

Pynt:

  • 2 ss vann
  • 2 ss store havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2912 kcal
Fett 23 g
Protein 117 g
Karbohydrater 502 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne et steketermometer til å sjekke om brødet er ferdig stekt. Brødet er ferdig stekt når det har kommet over 96 °C.

Surdeigsbrød med havre

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 16:39:22