Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Surdeigstarter med eple

Surdeigsstarter med eple

Ingredienser

porsjoner

Dag 1:

  • 0,5 stk. eple
  • 1,5 dl fingervarmt vann
  • 100 g fin sammalt rug

Dag 3:

  • 1,5 dl vann
  • 100 g fin sammalt rug
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 654 kcal
Fett 3 g
Protein 18 g
Karbohydrater 119 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skal du bake med surdeig er et lite tips å tilsette revet eple i starteren. Eplet gir surdeigstarteren en naturlig gjæring pga sukkeret. Det bidrar også til en raskere fermentering som gjør at starteren vil være klar på bare 3-4 dager. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Dag 1:

  • 0,5 stk. eple
  • 1,5 dl fingervarmt vann
  • 100 g fin sammalt rug

Dag 3:

  • 1,5 dl vann
  • 100 g fin sammalt rug
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 654 kcal
Fett 3 g
Protein 18 g
Karbohydrater 119 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Surdeigstarter med eple

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 22:45:39