Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Surkål

Surkål

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve eller mer, etter smak
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 130 kcal
Fett 1 g
Protein 4 g
Karbohydrater 22 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (22)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ta deg tid til å lage surkålen fra bunnen - det er så enkelt, og smaker så mye bedre enn posevarianten! Surkål er uunnværlig tilbehør til juleribba, og hører selvfølgelig også med til kjøttkaker, koteletter, svinestek og andre tradisjonsretter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve eller mer, etter smak
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 130 kcal
Fett 1 g
Protein 4 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

Surkål 2

Du trenger: hodekål, epler, salt, karve, kjøttkraft, eddik, sukker og pepper.

trinn du kan merke av
Surkål 3a
Surkål 3b

Surkål 4
Surkålen er ferdig og klar til servering. 

 

Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba i surkålen før servering, det gir en ekstra god smak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:25:59