Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr surstek

Surstek

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg lammestek
  • 1 l kefir
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl melk eller vann
  • 1 ts hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 % eller rømme
  • 2 ss hvetemel

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Surmelken ble tidligere brukt mye som marinade. Det gir god smak til lammesteken, og forlenger også holdbarheten på kjøttet. Denne retten må du planlegge i god tid, den skal nemlig marineres i kjøleskapet en hel uke!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg lammestek
  • 1 l kefir
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl melk eller vann
  • 1 ts hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 % eller rømme
  • 2 ss hvetemel

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server sursteik med kokte poteter og for eksempel aspargesbønner, gulrøtter og rørte tyttebær.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 19:58:13