Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylt svinekam 1.jpg

Svinekam fylt med svisker og persille

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam u/ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 20 stk. svisker
  • 1 bunt bladpersille

Rødkål:

  • 1 kg rødkål
  • 3 stk. eple
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 dl kjøttkraft
  • 3 ss eddik, 7 %
  • 3 ss sukker

Tilbehør:

  • 600 g rosenkål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Danskene har skjønt det! Dette må vi også lære, bedre svinestek finnes ikke. Klassisk fyll er epler og svisker. Her er en lignende variant, fylt med svisker og bladpersille.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam u/ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 20 stk. svisker
  • 1 bunt bladpersille

Rødkål:

  • 1 kg rødkål
  • 3 stk. eple
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 dl kjøttkraft
  • 3 ss eddik, 7 %
  • 3 ss sukker

Tilbehør:

  • 600 g rosenkål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Svinekam-fylt-med-svisker-og-persille-192613-14

Du trenger: Svinekam med svor, svisker, bladpersille, havsalt, salt, pepper, vann, rødkål, epler, kjøttkraft, sukker, eddik og rosenkål.

Fylt svinekam 3a
  1. Snitt svoren i tynne striper med ca. 1/2 cm mellomrom. Riss helt ned til kjøttet.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.

Fylt svinekam 3b
  1. Lag et hull tvers igjennom svinekammen med baksiden av en tresleiv. 

Fylt svinekam 3c
  1. Fyll svinekammen med svisker og bladpersille. Press inn så mye du klarer.

Fylt svinekam 3d
  1. Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller ildfast form. 

Fylt svinekam 3e
  1. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumfolie. Sett formen inn i ovnen på 230 °C og damp i 45 minutter.

Fylt svinekam 3f
  1. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken inn i ovnen igjen og stek videre på 175°C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5 timer. Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill, 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp. Pass godt på. La steken hvile i 15 minutter før du skjærer i den.

Fylt svinekam 4

Skjær steken i fine skiver og server med rosenkål og rødkål.

Bruk stekesjyen som base for god saus eller for å gi ekstra god smak i rødkålen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 15.03.2025 10:29:50 handleliste stengt