Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekoteletter med surkål

Svinekoteletter med hjemmelaget surkål

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 0,25 ts pepper

Brun saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassiker på norske middagsbord. Koteletter av svin, servert med surkål og brun saus - hjemmelaget selvsagt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 0,25 ts pepper

Brun saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server  kotelettene med hjemmelaget surkål, brun saus og kokte poteter.

Server gjerne med rørte tyttebær

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 21:27:57 handleliste stengt