Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinestek kokt i krydderbuljong

Svinestek kokt i krydderbuljong

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg surret svinestek uten ben
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 3 båter hvitløk
  • 40 g bladpersille
  • 5 blader frisk salvie
  • 1 ts pepper
  • 2 blader laurbærblad
  • ca. 1 ss soyasaus
  • ca. 1 ss grov sennep
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 349 kcal
Fett 12 g
Protein 56 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koke steken? Går det? Javisst! Om du lar steken trekke i en god buljong rett under kokepunktet til den er ferdig får du et fantastisk mørt og saftig resultat. Nydelig til middag, og supert som pålegg i mange dager etterpå!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg surret svinestek uten ben
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 3 båter hvitløk
  • 40 g bladpersille
  • 5 blader frisk salvie
  • 1 ts pepper
  • 2 blader laurbærblad
  • ca. 1 ss soyasaus
  • ca. 1 ss grov sennep
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 349 kcal
Fett 12 g
Protein 56 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Et ekstra kokketips er å plukke bladene av bladpersillen og bare bruke stilkene i kraften. Bladene kan finsnittes og brukes til å smaksette grønnsaker eller sausen.

Purren bruker vi bare  den grønne delen i kraften. Den hvite delen kan bakes i ovn som garnityr eller finsnittes og blandes inn i en potetmos sammen med finsnittet bladpersille.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 23:11:56