Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltelabber med tilbehør

Syltelabber

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. ferdigkokte syltelabb
  • 4 ss sennep
  • 200 g syltede rødbeter i skiver
  • 120 g flatbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 467 kcal
Fett 22 g
Protein 40 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltelabber er for mange skikkelig tradisjonsmat i julen og en delikatesse for ordentlige matentusiaster. Syltelabber blir ofte ledsaget av en dram eller to, sennep, rødbeter og godt flatbrød.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. ferdigkokte syltelabb
  • 4 ss sennep
  • 200 g syltede rødbeter i skiver
  • 120 g flatbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 467 kcal
Fett 22 g
Protein 40 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

Server syltelabber med sennep, syltede rødbeter og flatbrød.

Syltelabber er en norsk tradisjonsrett som stammer fra den tiden da det var ekstra viktig at hele grisen ble nyttiggjort etter slakting. Syltelabber var mange steder jule- og søndagskost, og ble servert med øl og dram. Men surmelk er også tradisjonsrikt følge til syltelabbene.

Labbene kan ha mer preg av snacks enn mat, men med godt følge som sennep, rødbeter og kokte, varme poteter eller lefse og godt flatbrød blir måltidet komplett. Beregn omtrent to halve labber per person.                                                                   

For noen år siden ble syltelabber kåret til årets tradisjonsprodukt i Norge. I deler av Frankrike har de også tradisjon for å spise syltelabber.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 00:49:39