Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltet makrell med pepperrotsaus

Syltet makrell med pepperrotsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell

Lake:

  • 1,5 l vann
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 5 cm purre
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss fennikelfrø
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 4 stilker frisk dill
  • 3 ss salt
  • 1 ss hel pepper

Pepperrotsaus:

  • 3 dl lettrømme
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss sukker
  • 40 g revet frisk pepperrot
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltet makrell er en klassiker som virkelig fortjener å trekkes fram i sommerlyset. Enkel å lage, og blir bare bedre etter noen dager i kjøleskapet. Perfekt sommermiddag på varme, late sommerdager!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell

Lake:

  • 1,5 l vann
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 5 cm purre
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss fennikelfrø
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 4 stilker frisk dill
  • 3 ss salt
  • 1 ss hel pepper

Pepperrotsaus:

  • 3 dl lettrømme
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss sukker
  • 40 g revet frisk pepperrot
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server den syltede makrellen med kokte nypoteter og pepperrotsaus.

Syltet makrell kan serveres med det samme, men smaken blir best om den får trekke i laken over natten. Oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager, og kan også serveres i en frisk salat. Hardkokte egg, en enkel tomat- eller agurksalat smaker også godt til.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 11.04.2025 22:30:27 handleliste stengt