Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatchutney

Tomatmarmelade av grønne tomater

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 kg grønne tomater får du fire små glass med tomatmarmelade.

  • 1 kg grønn tomat
  • 1 stk. sitron
  • 450 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1907 kcal
Fett 2 g
Protein 9 g
Karbohydrater 452 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dyrker du tomater selv og har mange grønne tomater når frosten nærmer seg, da kan du lage et nydelig tomatsyltetøy eller -marmelade av dem. Smaken minner om stikkelsbærsyltetøy, og marmeladen er nydelig tilbehør til ost.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 kg grønne tomater får du fire små glass med tomatmarmelade.

  • 1 kg grønn tomat
  • 1 stk. sitron
  • 450 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1907 kcal
Fett 2 g
Protein 9 g
Karbohydrater 452 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også sette ulike smaker på tomatmarmeladen. Tilsett for eksempel en liten kanelstang og 4-5 nellikspikere. Da får du marmelade etter inspirasjon fra Doce de tomate verde fra Portugal. Et annet alternativ er å tilsette 20 g finhakket ingefær til en tomatmarmelade med ingefær. Smakene kan du tilsette samtidig med sitronen og la det være med under hele kokingen.

Server tomatmarmeladen som tilbehør til modne oster eller bruk det til hverdags på toppen av en brødskive eller knekkebrød med hvitost.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 26.12.2024 17:41:54