Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatsild

Tomatsild

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kryddersildfilet
  • 2 stk. løk
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 2,5 dl sukker
  • 5 ss eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl solsikkeolje
  • 3 stk. laurbærblad
  • 2 ss gule sennepsfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tomatsild er en klassiker blant påleggssild, og et smaksrikt innslag på et koldtbord. Også populært å ha med som spiselig gave i julen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kryddersildfilet
  • 2 stk. løk
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 2,5 dl sukker
  • 5 ss eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl solsikkeolje
  • 3 stk. laurbærblad
  • 2 ss gule sennepsfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kan med fordel stå kjølig i ett døgn før den serveres.

Server sildesalat til frokost, eller la den få en plass på en større buffet. 

Kan oppbevares i et tett glass eller en boks i kjøleskapet inntil 3 uker.

Tomatsild

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 25.03.2025 12:10:38 handleliste stengt