Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tørket reinsdyrkjøtt

Tørket reinsdyrkjøtt

Ingredienser

porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tørket reinsdyrkjøtt er sikringskost fra vidda! Dette er en enkel måte å tørke kjøtt på, og kan også brukes på andre kjøttslag som elg, okse og lam. Salt brukes for å forhindre bakterievekst, urtene er med på å gi smak til kjøttet. Tørket reinsdyrkjøtt smaker perfekt både som turmat og som snacks!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server tørket reinsdyrkjøtt som snacks. Gjerne med rømme som dipp og godt øl i glasset.

Sett eventuelt ei tresleiv i ovnsdøra for å få den til å stå passe mye på gløtt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Siw Furnes

    Hva brukes sukkeret til? Står sukker som ingrediens, men det nevnes ikke i framgangsmåten.

    • Ann-Christin Bru

      Hei Siw! Beklager at sukkeret hadde falt ut av fremgangsmåten. Jeg har nå satt det inn igjen under punkt 2. Mvh. Ann-Christin, Matprat

  • Trine S

    Bør dette serveres varmt? Eller smaker det også godt servert kaldt?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Trine! Tørket kjøtt serveres og spises helst kaldt. Mvh. Ann-Christin, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 17.04.2025 05:09:39 handleliste stengt