Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Vafler

Ingredienser

porsjoner

Vaffelrøre:

  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 3 stk. egg
  • 100 g smeltet smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (64)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vafler, en suksess både hos store og små. Sett frem syltetøy, rømme, smør, sukker og brunost, da er du garantert at alle får sine ønsker oppfylt. Prøv vår deilige vaffeloppskrift!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Vaffelrøre:

  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 3 stk. egg
  • 100 g smeltet smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 10 vafler.
trinn du kan merke av

Serveres med syltetøy, rømme, sukker, smør og/eller brunost. 

Vafler jpg

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Elise Handeland

    God og brukervennlig oppskrift. Veldig viktig å la røren stå i en halvtime om vafflene skal bli ordentlig luftige. Når jeg vil ha den litt mindre søt bruker jeg yoghurt istedet for melk.

  • Marina Medos

    Hei. Jeg bare lurer om 4 dl mel, det er ikke 400 gram. Pa hvilken måte bør jeg måle da? Skal jeg bruke en kopp ? Ikke så glad i amerikanske måter med å bruke kopper som mål 😊

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Vi har en mål-og vektkalkulator, hvor du kan regne om målenhetene :-) https://www.matprat.no/artikler/mengde-mal-og-vekt/mal-og-vekt/ 4 dl hvetemel er 220 gram. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 26.04.2025 08:26:57 handleliste stengt