Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rotfrukt smuldrepai

Vegetarpai med rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g gulbete eller polkabete
  • 200 g gulrot
  • 200 g rødbete
  • 200 g gresskar
  • 100 g persillerot
  • 1 pose sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hakket bladpersille

Smuldrelokk:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g lettkokte havregryn
  • 1 ts tørket timian
  • 3 ss smør
  • 50 g vellagret ost eller vegansk ost
  • 1,5 dl hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rotgrønnsaker har god holdbarhet og er typiske vintergrønnsaker. På toppen av denne deilige vegetarpaien med med rotgrønnsaker har vi laget et smuldrelokk med krønsj.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g gulbete eller polkabete
  • 200 g gulrot
  • 200 g rødbete
  • 200 g gresskar
  • 100 g persillerot
  • 1 pose sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hakket bladpersille

Smuldrelokk:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g lettkokte havregryn
  • 1 ts tørket timian
  • 3 ss smør
  • 50 g vellagret ost eller vegansk ost
  • 1,5 dl hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Gi grønnsakene god plass i formen, slik at de ikke ligger oppå hverandre – da vil de bli mer kokt enn stekt. Mengdeforholdet mellom de ulike grønnsakene kan du variere med ut fra hva du liker og hva som er tilgjengelig. Du kan også tilberede andre grønnsaker på samme måte.
Vil du lage vegetarpaien vegansk kan du erstatte smør med vegetabilsk margarin og sløyfe osten eller bytte ut med et vegansk alternativ.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Torill Sørsandmo

    Hei, Har dere sånn ca grader det skal stekes på?

    • Marit Løvbrøtte

      Hei! Beklager at steketemperaturen hadde uteblitt. Det skal være 225 grader. Hilsen Marit, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 16.03.2025 22:36:44 handleliste stengt