Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Viltgryte med reinsdyr

Viltgryte med reinsdyr

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 150 g bacon i terninger
  • 10 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 200 g kantarell eller annen sopp
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl viltkraft eller oksekraft
  • 0,5 flaske rødvin
  • 4 stk. knuste einebær
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts rosépepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en deilig og ujålete viltgryte med reinsdyr. La gryten trekke en times tid og utvikle masse god smak. Har du ikke flatbiff kan du bruke benfritt grytekjøtt eller reinsdyrstek.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 150 g bacon i terninger
  • 10 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 200 g kantarell eller annen sopp
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl viltkraft eller oksekraft
  • 0,5 flaske rødvin
  • 4 stk. knuste einebær
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts rosépepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i ca. 3 x 3 cm. store terninger. 
  2. Varm en stekepanne med litt smør og stek kjøttet i omganger. Ha kjøttet over i en gryte etter hvert.
  3. Fres baconterninger til de er gyllne og sprø. 
  4. Fres løk, hvitløk, sopp og gulrot og ha det i gryten. Dryss over hvetemel og rør det inn.
  5. Hell over rødvin og kraft og kok opp. Tilsett einerbær, laurbærblad og rosépepper. Senk varmen og la gryten trekke på lav varme i ca. 40 minutter. Sjekk at kjøttet er mørt og smak til med salt og kvernet pepper. Juster eventuelt fargen på sausen med sukkerkulør.

Server gryten rykende varm, gjerne med litt potetmos. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Elin Sand

    Har dere endret på denne oppskriften? Har brukt den en stund og plutselig føler jeg at det mangler noen ingredienser🤔

    • Cecilie Maske

      Hei, Elin! Det kan nok stemme. Innimellom rar vi for oss noen av de hamle oppskriftene som har levd lenge på MatPrat og gir dem en «makeover» - tar nytt bilde og går igjennom oppskriften. Da kan det hende at noen ingredienser blir borte eller blir erstattet av andre. Dette kan være til både glede og irritasjon... kan du huske hva som erblitt borte? Det er bare å legge dem til! Vennlig hilsen Cecilie, MatPrat

      • Elin Sand

        Det må dere slutte med :p behold gjerne originaloppskriften og tilføy di nye tipsene lenger nede på siden eller noe. Google er min venn så fant den orginale oppskriften :) Ha en fin kveld.

        • Vibeke Knagenhjelm

          Enig med Elin!

    • Bjørn Tore Teigen

      Hei Elin! Vet ikke om den er endret på det siste, men det er jo rom for egne vinklinger / forandringer på alle oppskrifter :) Mvh Bjørn i MatPrat

      • Elin Sand

        Er så greit når du skal lage noe du har testet ut og som smaker nydelig å bare trykke inn på linken som du har lagret oppigjennomtiden. Da er det farlig å gjøre om på ting ;)

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 08.04.2025 03:41:21 handleliste stengt