Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vørterbrød

Vørterbrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2-3 brød, avhengig av ønsket størrelse.

Fordeig:

  • 1 pk gjær
  • 1 flaske vørterøl (0.33 l)
  • 1 ts salt
  • ca. 400 g hvetemel

Hoveddeig:

  • 4 ss mørk sirup
  • 2 dl lunken melk
  • ca. 400 g siktet rugmel
  • 90 g sukker (1 dl)
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt anis
  • 1 dl rosiner

Pensling:

  • 1 ts potetmel
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nybakt vørterbrød er en tradisjon for mange i jula. Skjær det i rause skiver og server med smør og  geitost til en kopp varm kakao. Mmmmm...

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2-3 brød, avhengig av ønsket størrelse.

Fordeig:

  • 1 pk gjær
  • 1 flaske vørterøl (0.33 l)
  • 1 ts salt
  • ca. 400 g hvetemel

Hoveddeig:

  • 4 ss mørk sirup
  • 2 dl lunken melk
  • ca. 400 g siktet rugmel
  • 90 g sukker (1 dl)
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt anis
  • 1 dl rosiner

Pensling:

  • 1 ts potetmel
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kristine Hjorth

    Det er noe merkelig med væskemengden her. Jeg brukte 0,33 l vørterøl, og det ble en ganske fast fordeig. Hvor mange dl regnes i en flaske?

    • Cecilie Maske

      Hei, Kristine! Det har du rett i! Nå er oppskriften testet og justert, og det er rettet opp i teksten. God jul! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 01.04.2025 12:27:44 handleliste stengt