Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vørterbrød

Vørterbrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2-3 brød, avhengig av ønsket størrelse.

Fordeig:

  • 1 pk gjær
  • 1 flaske vørterøl (0.33 l)
  • 1 ts salt
  • ca. 400 g hvetemel

Hoveddeig:

  • 4 ss mørk sirup
  • 2 dl lunken melk
  • ca. 400 g siktet rugmel
  • 90 g sukker (1 dl)
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt anis
  • 1 dl rosiner

Pensling:

  • 1 ts potetmel
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3669 kcal
Fett 17 g
Protein 92 g
Karbohydrater 734 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nybakt vørterbrød er en tradisjon for mange i jula. Skjær det i rause skiver og server med smør og  geitost til en kopp varm kakao. Mmmmm...

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2-3 brød, avhengig av ønsket størrelse.

Fordeig:

  • 1 pk gjær
  • 1 flaske vørterøl (0.33 l)
  • 1 ts salt
  • ca. 400 g hvetemel

Hoveddeig:

  • 4 ss mørk sirup
  • 2 dl lunken melk
  • ca. 400 g siktet rugmel
  • 90 g sukker (1 dl)
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt anis
  • 1 dl rosiner

Pensling:

  • 1 ts potetmel
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3669 kcal
Fett 17 g
Protein 92 g
Karbohydrater 734 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 18.11.2024 01:13:55