Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av kalv , eller mørbrad
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 dl hvetemel
  • 4 stk. egg
  • 5 dl griljermel
  • 3 ss smør til steking
  • 3 ss nøytral olje til steking

Tilbehør:

  • 200 g frosne erter
  • 1 ss smør
  • 8 stk. ansjosfilet
  • 2 ss kapers
  • 1 stk. sitron i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 914 kcal
Fett 38 g
Protein 65 g
Karbohydrater 70 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett, og en klassiker i det internasjonale kjøkkenet. Den skal lages av tynne skiver mørt kalvekjøtt vendt i mel, egg og griljermel og deretter stekt. Tilbehøret kan variere, men sitron hører alltid med.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av kalv , eller mørbrad
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 dl hvetemel
  • 4 stk. egg
  • 5 dl griljermel
  • 3 ss smør til steking
  • 3 ss nøytral olje til steking

Tilbehør:

  • 200 g frosne erter
  • 1 ss smør
  • 8 stk. ansjosfilet
  • 2 ss kapers
  • 1 stk. sitron i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 914 kcal
Fett 38 g
Protein 65 g
Karbohydrater 70 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server wienerschnitzlene med kokte poteter. Litt brunet smør smaker også godt til denne retten. 

 

Når navnet blir forkortet til bare «schnitzel», er det ofte skiver av svine flatbiff, kalkunfilet eller kyllingfilet som er brukt. Paneringen er den samme, men tilbehøret kan variere.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:21:30