Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smuldrepai med rabarbra

Alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra er en sur og deilig grønnsak som er ypperlig til rabarbrasuppe, rabarbragrøt, rabarbrapai, rabarbrasaft og deilig rabarbrakake.

Norsk rabarbra i sesong

Rabarbra er et sikkert vårtegn. Bølgende grønne blader på røde saftige stilker med en syrlig smak og frisk duft. Her kan du se alt det gode du kan lage med rabarbara.

Klikk for inspirasjon

Pai eller kake med rabarbra

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

Du kan høste rabarbra hele sommeren

Barn med rabarbra

Når du høster av rabarbraen, så kommer det stadig nye skudd på planten. Det er de nye skuddene vi ønsker å bruke, og ikke de som har stått lenge og blitt trælete. Kutt ned blomsterstengelen så tidlig som mulig, slik at planten ikke bruker opp næringen til å blomstre.

Desserter med rabarbra

Rabarbrakake og rabarbrasyltetøy

Rabarbrakake

I mange oppskrifter kan du bytte ut epler med rabarbra. Det gjelder for eksempler oppskrifter på eplekake og tilslørte bondepiker. Det er også enkelt å lage rabarbrasyltetøy: Skyll og skrell rabarbra. Kutt den i biter og kok sammen med sukker i ca. 10 minutter. Hell syltetøyet på varme, rene glass.