Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbra med sabayonne

Rabarbra med sabayonne

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ss sitronsaft

Mandelcrumble:

  • 30 g mandler
  • 30 g smør
  • 30 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 ts salt

Sabayonne:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 0,5 dl hvitvin
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbra er et sikkert tegn på at sommeren er her! Rabarbrakompott er en søt, frisk og lun dessert. Toppet med fransk sabayonne, en luftig og skummende saus av eggeplommer, sukker og vin. Mandelcrumble gir desserten krønsj og enda mer smak. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ss sitronsaft

Mandelcrumble:

  • 30 g mandler
  • 30 g smør
  • 30 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 ts salt

Sabayonne:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 0,5 dl hvitvin

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Rabarbra kutting

Sukkerinnholdet i rabarbra varierer, så smak til når den har kokt en stund. Du kan også holde tilbake litt sukker. Er den for sur tilsettes mer sukker, og er den for søt kan du ha i mer sitronsaft. 

Har du ikke hvitvin, kan du bruke hylleblomstsaft eller eplesaft.

Sabayonne må lages rett før servering, og serveres varm over lun rabarbrakompott. 

Rabarbra med sabayonne

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 16.07.2024 07:34:47