Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrakake

Rabarbrakake

Ingredienser

20  porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 100 g melis
  • 500 g romtemperert smør
  • 400 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 100 g mandler
  • 3 ss perlesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 441 kcal
Fett 26 g
Protein 8 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rabarbra er forsommerens favoritt! Sur og sprø og anvendelig, og aller best før sankthans. Og fantastisk god i kaker! Her har du en stor, raus rabarbrakake i langpanne, til glede for både store og små på sommerfesten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

20  porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 100 g melis
  • 500 g romtemperert smør
  • 400 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 100 g mandler
  • 3 ss perlesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 441 kcal
Fett 26 g
Protein 8 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

  1. Skyll og skrell rabarbra og del i ca. 2-3 cm lange biter. Bland inn melis og la stå og safte seg mens du lager røren.
  2. Visp smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
  3. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
  4. Legg bakepapir i bummen og opp over kanten på en liten langpanne eller ildfast form, ca. 25 x 40 cm. Hell i røren og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
  5. Fordel rabarbrabitene over kaken og trykk dem litt ned i røren.
  6. Dryss over hakkede mandler og perlesukker.
  7. Sett kaken nest nederst i ovnen på 190 °C i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt. Hvis kaken mangler farge på toppen kan du sette den høyre opp, men da må du passe litt ekstra så den ikke brenner seg. Avkjøl på rist.

Server kaken lun, gjerne med litt vaniljeis, pisket krem eller rømme til. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 30.12.2024 18:56:46