Hopp til hovedinnhold

10 tips til perfekt stekt reinsdyrkjøtt

5 tips til perfekt stekt reinsdyrkjøtt

Skal du prøve deg på reinsdyrbiff, -filet eller -stek, er det noen enkle tips som guider deg til en saftig, smaksrik matopplevelse.

Reinsdyrfilet- hvordan steke reinsdyrfilet

Kjernetemperatur for reinkjøtt

Lite stekt: 53-55 °C

Medium: 60-65 °C

Medium pluss: 65-70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

Steking av reinsdyrstek - Liten gif

5 tips til steking i panne

For biff eller filet (ca. 2 cm tykk).


1.
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir.

2. Krydre med salt og pepper.

3. Stek kjøttet på høy varme, gjerne i en kombinasjon av olje og smør. 

4. Stek ca. 2 minutter på hver side, eller til kjøttsaften pipler (medium stekt). Bruk eventuelt et steketermometer for å få kontroll på ønsket kjernetemperatur. 

5. Hvil kjøttet i et par minutter før du skjærer i det.

Reinsdyrfilet med portvinssaus 3b

5 tips til steking i ovn

For ytrefilet, hel flatbiff eller stek.


1.
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir.

2. Krydre med salt og pepper.

3. Brun kjøttet på høy varme i en panne, gjerne i en kombinasjon av olje og smør. 
Ha i hvitløk og urter i panna mot slutten av bruningen for ekstra smak. NB: Valgfritt! 

4. Stek på 125 °C i en ildfast form i ovn. Bruk steketermometer, det gir kontroll på kjernetemperaturen. 

5. Hvil kjøttet i minimum 10-15 minutter før du skjærer i det. 

NB: Kjernetemperaturen stiger 1-3 °C 

Server med det du liker best av tilbehør, eller prøv en av de fem oppskriftene lengre ned. Skal du ikke steke, men koke kjøttet? Sjekk ut flere steke- og koketips for reinkjøtt.

Om høsten kan du finne ferskt kjøtt i enkelte butikker. Skal du nyte reinkjøtt resten av året er utvalget som regel godt i frysedisken. Frossent kjøtt har like god kvalitet som ferskt kjøtt! Beregn ca. 150-200 gram kjøtt per person til middag.

Reinsdyrfilet med pastinakkpuré og nøttesmør

Filet

Filet er noe av det beste du lager! Her er en super oppskrift, som garantert gir mersmak: Reinsdyrfilet med pastinakkpuré og nøttesmør

 

Les mer om hvordan du lykkes med filet

Se flere oppskrifter 

Reinsdyrstek med viltsaus

Stek

Om du skal ha flere gjester, eller har stor familie, har du her en god oppskrift på saftig stek med viltsaus.

 

Les mer om hvordan du lykkes med stek 

Se flere oppskrifter 

Kremet reinsdyrskav med potetmos

Skav

Skav bør stekes halvtint i en stekepanne på høy varme, i stekemargarin, smør eller olje. Stek kjøttet i små porsjoner, i flere omganger (1-2 min), slik at det blir stekt og ikke kokt. Krydre med salt og pepper underveis i stekingen. Dersom du skal steke mye, kan du ha det over i en gryte på svak varme slik at det holdes varmt.  

 

Prøv deg på en god wrap med reinskav, eller lag en klassisk gryte med finnbiff

Les mer om hvordan du lykkes med skav 

Se flere oppskrifter 

SJEKK UT REINSKAVOPPSKRIFTER FOR BARN 

God middag!