Da han gikk på videregående dro han på eksklusive Theatercafeen i storefri iført olabukse og hettegenser. Der satt han midt blant dresskledde businessmenn og spiste lunsj, et rekesmørbrød.
– Jeg ville sjekke reaksjonen deres og hva greia var med å spise der, om jeg kom inn og hvordan de reagerte da jeg kom dit sånn. De lurte nok på om jeg hadde gått meg vill, ler han.
Selv har han et mye større repertoar i matveien enn kun indisk, og fikk mye «norsk mat» servert som liten. Som nordmenn flest hadde de også fiskepinner i fryseren.
– Jeg liker også tidspunktene vi spiser på i Norge, vi har frokost veldig tidlig for eksempel. Det er veldig sunt den måten vi spiser på i Norge, og fine tidspunkter.
Alt ligger i marinaden
Mye indisk mat starter med marinade. Hovedingrediensene er hvitløk og ingefær, og så alle de ulike krydderne som er tilpasset ulike råvarer og retter.
– Marinade utgjør en stor forskjell, kjøttet trekker til seg smakene på en annen måte. Ofte sier man at indisk mat smaker bedre dagen etter, smakene kommer tydeligere frem og setter seg enda mer.
I motsetning til i Norge hvor det brukes en del tørrkrydder når maten kommer på bordet, bruker Samir i god indisk tradisjon chutneyer og dipper som tilbehør.
– Mango, mint, og tomat er et godt utgangspunkt, da får man en smakskombinasjon som passer din smakspalett og referanser, anbefaler Samir.