Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Barnas beste sjokoladekake

Barnas beste sjokoladekake

Ingredienser

1  porsjoner

En kake gir ca. 24 porsjoner

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 5 dl melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 ss kaffe
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (44)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Barnas beste sjokoladekake med sjokoladeglasur er verdens enkleste kake å lage. Perfekt til barnebursdag i en travel hverdag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

En kake gir ca. 24 porsjoner

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 5 dl melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 ss kaffe
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lag gjerne kaken en dag eller to i forveien, den blir bare enda mer saftig om den får stå litt etter den er lagd.
Sjokoladekake i langpanne

 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

  • Rikke Rognstad

    Hvordan oppbevare kaken, når jeg lager den 2 dager før? Romtemperert eller i kjøleskap?

    • Cecilie Maske

      Hei, Rikke! Det er ikke nødvendig å sette kaken i kjøleskap. Har du mulighet, så sett den på soverommet der det er litt kjøligere enn på kjøkkenbenken. Og vent med med å pynte glasuren til kaken skal serveres, da blir det penest! Kremen kan oppbevares sammen med kaken, men sett den på kjøkkenbenken en stund slik at den blir mykere og lettere å bre utover. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

  • Ale Marins

    Hei! Går det an å bruke crème fraiche istedenfor rømme ?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Ale! Det kan du absolutt gjøre 😊 Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 08.01.2025 02:47:09 handleliste stengt