Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokolade-Pavlova

Sjokoladepavlova med friske jordbær

Ingredienser

12  porsjoner

Marengsbunn:

  • 50 g kokesjokolade
  • 4 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 5 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Fyll:

  • 2 dl kremfløte
  • 400 g jordbær
  • 30 g kokesjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 246 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange. Her har marengsen fått selskap av sjokolade, og mellom de sprø marengsbunnene lurer en fløyelsmyk eggekrem laget av trygge, norske egg og røde, friske jordbær. Smaken blir rett og slett himmelsk!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Marengsbunn:

  • 50 g kokesjokolade
  • 4 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 5 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Fyll:

  • 2 dl kremfløte
  • 400 g jordbær
  • 30 g kokesjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 246 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn, men pass på slik at den ikke svir seg.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt Pavlova

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 13:43:54