Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfri brownies

Glutenfri brownies

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 20 biter.

  • 500 g smør
  • 8 stk. egg
  • 700 g sukker
  • 200 g glutenfri kakemix
  • 100 g kakaopulver
  • 4 ts vaniljesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8174 kcal
Fett 481 g
Protein 87 g
Karbohydrater 858 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Supergod brownies i langpanne – helt uten gluten. Dette er en stor kake, perfekt å lage til en barnebursdag, skolefest eller dugnad. Kaken er også super å fryse.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 20 biter.

  • 500 g smør
  • 8 stk. egg
  • 700 g sukker
  • 200 g glutenfri kakemix
  • 100 g kakaopulver
  • 4 ts vaniljesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8174 kcal
Fett 481 g
Protein 87 g
Karbohydrater 858 g

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en liten kjele og la det avkjøles noe.
  2. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
  3. Bland kakemiks, kakao og vaniljesukker sammen, og sikt blandingen. Vend den siktede blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Hell i det smeltede smøret og bland røren forsiktig sammen. Kle en stor langpanne med bakepapir og hell i røren. Bruk en slikkepott til å bre røren ut i et jevnt tykt lag.
  5. Stek kaken i forvarmet stekeovn på 175 °C på midterste rille i ca. 40 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne om kaken er ferdig. Den skal være litt rå i midten. Avkjøl kaken før servering.
Kaken egner seg godt til frysing.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 14:05:02