Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blinis med fenalår, rogn og reker

Blinis med fenalår, rogn og reker

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 24 blinis

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør

Topping:

  • 1 dl seterrømme
  • 100 g fenalår
  • 100 g rød lodderogn
  • 100 g pillede reker
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små blinis med ulik topping - små munnfuller med masse smak! Blinis skiller seg fra våre norske lapper ved at de tradisjonelt lages med bokkhvetemel og gjær, og toppes med den fete rømmen smetana, kaviar og hakket løk. Vi har slått oss løs og topper våre blinis med fenalår, reker og kaviar. Husk å sette av nok tid til å la røren heve ordentlig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 24 blinis

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør

Topping:

  • 1 dl seterrømme
  • 100 g fenalår
  • 100 g rød lodderogn
  • 100 g pillede reker
  • 0,5 stk. finhakket rødløk

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bytt ut blinis med svelerøre (fås kjøpt som halvfabrikata i pose) og tilsett litt salt i røren. Stek små lapper, som beskrevet over og server dem på samme måte.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 16.07.2024 12:25:07