Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Focaccia pizza med spekeskinke og mozarella

Focaccia pizza med spekeskinke og mozzarella

Ingredienser

6  porsjoner

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss honning
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss nøytral olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 4 stk. frisk grønn asparges
  • 1 pk pinjekjerner (á 30 g)
  • 1 stk. mozzarella
  • 8 stk. grønne druer
  • ca. 100 g spekeskinke
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • ca. 100 g semitørkede tomater
  • 0,25 ts nykvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

To herligheter - focaccia og pizza - slått sammen til en: Focaccia pizza! En saftig, tykk bunn toppet med spekeskinke, mozzarella, semitørkede tomater og masse godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss honning
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss nøytral olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 4 stk. frisk grønn asparges
  • 1 pk pinjekjerner (á 30 g)
  • 1 stk. mozzarella
  • 8 stk. grønne druer
  • ca. 100 g spekeskinke
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • ca. 100 g semitørkede tomater
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Focaccia pizza med spekeskinke og mozarella

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 16.07.2024 13:09:29