Brødsmulesti
Bygg er et korn vi dyrker mye av i Norge, og er et bærekraftig og godt matvalg. Kornet er dessuten smakfullt, rik på fiber og bra for helsa vår.
Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.
Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.
Denne oppskriften har fått 4 av 5 stjerner.
Byggrynsgrøt er næringsrik og god frokost. Du kan servere grøten med friske bær, revet eple, hakkede nøtter eller tørket frukt.
Har du rester av byggrynsgrøt kan du lage deilige byggrynslapper, akkurat slik du er vant til med rislapper. Byggrynslapper er fine å ha med i matpakken og gir litt ekstra sunn kos i hverdagen!
Vil du spise litt sunnere? Eller tenker du på hvordan maten er produsert og ønsker å spise norske, kortreiste råvarer? Her er noen små grep du kan starte med.
Både i et miljø- og helseperspektiv kan vi med fordel inkludere mer bygg i kostholdet vårt. Her er noen tips til hvordan du enkelt kan spise mer av den næringsrike kornsorten!